Rose Starosel Wine 0,75 l

Rose Starosel Wine 0,75 l

СТАРОСЕЛ Розе

Винарска изба Старосел представя вино, което се отличава с кристална бистрота, с бледорозов цвят, с ягодово-малинови нюанси. Ароматът е добре изразен, интензивен, но същевременно нежен и завладяващ. Доминиран е от плодовитостта (ягода и череша). Вкусът е свеж, лек много равномерен. Продължителния бавно затихващ послевкус създава усещане за плодовост и чистота.
                                     
Сорт:  100% Сира

Алкохолно съдържание: 13.5%

Затваряне – коркова тапа                                           

Регион – Тракийска низина, България.                                        

Климат  и почви – Регионът се характеризира с континентален климат. Топло и сухо лято с добро разпределение на валежите през целия вегетативен период. Мека и топла зима без пролетни слани. Почвите са червена глинеста и канелено горска, които са богата на активни карбонати, с отличен механичен състав, изключително подходящи за отглеждане на червени сортове грозде като Мерло, каберне Совиньон и Сира.

Прибиране на реколта – Селективно  ръчно бране при захарност не по-висока от 20%               

Технология на производство – Виното е произведено чрез студена ферментация  (13 - 14 ˚С) на предварително избистрен гроздов сок.                                                                 

Тип – Розе. 

Характеристики на виното –  Виното се отличава с кристална бистрота, с бледорозов цвят, с ягодово-малинови нюанси. Ароматът е добре изразен, интензивен, но същевременно нежен и завладяващ. Доминиран е от плодовитостта (ягода и череша). Вкусът е свеж, лек много равномерен. Продължителния бавно затихващ послевкус създава усещане за плодовост и чистота.

Подходящи ястия – Виното добре се съчетава със свежи салати, с пилешко или пуешко месо. Подходящи са различни видове пушено месо, печена или пушена сьомга , зеленчуци на барбекю, поръсени с босилек, мащерка или копър. Спагети и паста с червени сосове. 

Сервиране – Виното се сервира охладено (9 ˚- 12˚С)

www.starosel.com

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

  • Views: 4468
  • Product Code: RoseStarosel
  • Availability: In Stock
  • 13.90лв

Tags: Rose, Starosel, Wine, 0, 75, Розе, Старосел, 750, roze